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Registros recuperados : 29 | |
2. | | GOMES, P. B. (org.). Manual para elaboração do Plano Municipal de Arborização Urbana. [Curitiba: Ministério Público do Estado do Paraná], 2012. 18 p. Autores: Alberto Barcellos, Cláudio Renato Wojcikiewicz, Ezimar Andrade Lubaszewski, Jorge Zbigniew Mazuchowski, José Roberto da Conceição, Luciana Leal, Maria Lúcia Miró Medeiros, Paulo Alfonso Conte, Saulo Gomes Karvat, Sérgio Ahrens. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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10. | | GOMES, P. B.; BOLFE, E. L.; ARAUJO, L. S. de; VICTORIA, D. de C.; GARRASTAZU, M. C. Classificação de formações vegetais do Pantanal por meio da análise orientada a objeto em imagens de satélite de alta resolução espacial. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 5., 2014, Campo Grande, MS. Anais... São José dos Campos: INPE, 2014. p. 314-324. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. | | GOMES, P. B.; BOLFE, E. L.; ARAUJO, L. S. de; VICTORIA, D. de C.; GARRASTAZU, M. C. Classificação de formações vegetais do Pantanal por meio da análise orientada a objeto em imagens de satélite de alta resolução espacial. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 5., 2014, Campo Grande, MS. Anais... São José dos Campos: INPE, 2014. p. 314-324. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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13. | | GOMES, P. B.; CARVALHO, L. M. de; PAIVA, S.; MOTTA, R.; LEITE, D. M. da C.; CARVALHO, J. L. V. de; SOARES, A. G. Chemical characterization and evaluation of the microbiological quality of juçaí pulp (Euterpe edulis) native to the state of Rio de Janeiro. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017. SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 71796. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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14. | | GOMES, P. B.; RIBEIRO, E. M. G.; VIANA, D. S.; CARVALHO, L. M. J.; FERREIRA, N. A.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. Atividade antioxidante de abóbora (Curcubita moschata Duch.) crua e cozida no vapor pelo método DPPH. In: SIMPOSIO INTERNACIONAL DE INNOVACIÓN Y DESARROLLO DE ALIMENTOS, 5., 2011, Montevideo. Trabajos científicos. Montevideo: Laboratorio Tecnológico del Uruguay, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | CARVALHO, L. M. J. de; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; GOMES, P. B.; FONTES, R. R.; NUNES, M. C.; GLOBA, M.; RIBEIRO, E. M. G.; RAMOS, S. R. R.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R. Avaliação do conteúdo de carotenoides totais, alfa e beta-caroteno e isômeros cis em abóboras cruas (Cucurbita moschata Duch.). In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 4., 2011, Teresina. Palestras e resumos... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos; Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | CARVALHO, L. M. J. DE.; VIEIRA, A. C. M.; COSTA, R. P. C.; SMIRDELE, L. A. S. M.; RIBEIRO, E. M. G.; GOMES, P. B.; CARVALHO, J. L. V. de. Anatomical characterization of pumpkin (C. Moschata Duchesne - Cucurbitaceae) in natura. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD INOVATION , 3., 2014, Entre Riós. Libro resúmenes. Concordia: Universidad Nacional de Entre Ríos, 2014. p. 407. Ref. A956. 20 al 23 de octubre de 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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20. | | CARVALHO, M. J. de; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; ASSUMPCAO, S.; GOMES, P. B.; FONTES, R. R.; NUNES, M. C.; GLOBA, M.; RIBEIRO, E. M. G.; RAMOS, S. R. R.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R. Assessment of total carotenoids, a and B-carotene and, cis B-carotene isomers in pumpkin (Cucurbita moschata Duch.) cooked with sugar addition. In: INTERNATIONAL ISEKI FOOD CONFERENSCE, 2., 2011, Milan. Abtracts... Milan: ISEKI Food Association, 2011. Resumo em anais. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 29 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/12/2014 |
Data da última atualização: |
22/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CARVALHO, L. M. J. de; SMIDERLE, L. de A. S. M.; RIBEIRO, E. M. G.; ORTIZ, G. D.; GOMES, P. B.; CARVALHO, J. L. V. de. |
Afiliação: |
LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; LARA DE AZEVEDO SARMET MOREIRA SMIDERLE, UFRJ; EDIANE MARIA GOMES RIBEIRO, UFRJ; GISELA DELLAMORA ORTIZ, UFRJ; PATRÍCIA BARROS GOMES, UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA. |
Título: |
Food sources: production and health benefits of carotenoids. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: YAMAGUCHI, M. (Ed.). Carotenoids: food sources, production and health benefits. New York: Nova Science Publishers, 2013. cap. 2. |
Páginas: |
p. 35-48 |
Série: |
(Nutrition and diet research porgress). |
ISBN: |
978-1-62808-622-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Carotenoids are the most widespread pigments in nature. One or more carotenoids in combination give rise to colours ranging from yellow to red in birds, fishes, crustaceans, micro-organisms, fruits and plants, including the dark green ones. There are over 600 known carotenoids and they are divided into two classes: xanthophylls, which contain oxygen, and carotenes, which are purely hydrocarbons and contain no oxygen. Carotenoids have many health benefits including antioxidant properties, free-radical scavengers, decreasing the risk of cardiovascular disease, anti-inflammatory properties, osteoporosis prevention and other diseases. |
Palavras-Chave: |
Carotenóides; Food. |
Thesagro: |
Alimento; Carotenóide; Pigmento. |
Thesaurus NAL: |
carotenoids; Pigments. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01531naa a2200301 a 4500 001 2001341 005 2016-02-22 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-1-62808-622-5 100 1 $aCARVALHO, L. M. J. de 245 $aFood sources$bproduction and health benefits of carotenoids. 260 $c2013 300 $ap. 35-48 490 $a(Nutrition and diet research porgress). 520 $aCarotenoids are the most widespread pigments in nature. One or more carotenoids in combination give rise to colours ranging from yellow to red in birds, fishes, crustaceans, micro-organisms, fruits and plants, including the dark green ones. There are over 600 known carotenoids and they are divided into two classes: xanthophylls, which contain oxygen, and carotenes, which are purely hydrocarbons and contain no oxygen. Carotenoids have many health benefits including antioxidant properties, free-radical scavengers, decreasing the risk of cardiovascular disease, anti-inflammatory properties, osteoporosis prevention and other diseases. 650 $acarotenoids 650 $aPigments 650 $aAlimento 650 $aCarotenóide 650 $aPigmento 653 $aCarotenóides 653 $aFood 700 1 $aSMIDERLE, L. de A. S. M. 700 1 $aRIBEIRO, E. M. G. 700 1 $aORTIZ, G. D. 700 1 $aGOMES, P. B. 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. de 773 $tIn: YAMAGUCHI, M. (Ed.). Carotenoids: food sources, production and health benefits. New York: Nova Science Publishers, 2013. cap. 2.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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